Nissan Titan Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter #1
Hey guys I really need some help with my titan.

Description of Problem:
The truck will not start and does not even try to crank when ignition is turned.
It did this intermediately at first i would turn the key and nothing on the first try but when i turned the key again it would start. All lights do come on and work and battery has been tested and is good.
Ran codes are the only one that came back was
"C1735"- Ignition line failure

I have tried the following with no luck
- Battery check, Battery was checked under load and is working properly (new battery only 4 months old)

- ECM Relay temporary fix, I swapped the ECM relay with the fog light relay as some forums have recommended as a temp fix for a bad relay i have the ecm relays on order but shipping is slow in my area. There was no change.

Possible problems to check
  • IPDM
  • Ignition switch wiring harness
  • Body wiring harness
  • Starter
  • Battery connections / starter connections

What are the best ways to test the above things to rule them out? Its currently snowing where i am so checking everything is difficult and i don't have much free time. Id have it towed but the closest shop to me is a 100 mile tow.

Any help would be greatly appreciated. Thank you in Advance.

Truck information:
2007 Nissan Titan King Cab Xe
2 WD
170k Miles
 

·
Registered
Joined
·
3,705 Posts
Well, if you can isolate whether you're getting power to the starter or not, that's the real question. If you are, it'd a bad starter. The symptoms say bad starter, to me, but I've never dealt with with bad IPDM. Shouldn't be too tough to find a way to test the wiring to the starter (which rules out a bunch of other stuff if you are getting power to the starter). But, hey, first you should check the fusible links in you positive battery cable power block, just in case.
 

·
Registered
2017 texas titan 4x4
Joined
·
2,256 Posts
i just read another post or two about this no start in cold weather. in the Canada section, one guy said his was at the dealer after they said they fixed it and he went to start it in the cold and no crank. so the dealer checked it cold and the ecu was bad. check the Canada section on here and it should be the top post
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter #4
i just read another post or two about this no start in cold weather. in the Canada section, one guy said his was at the dealer after they said they fixed it and he went to start it in the cold and no crank. so the dealer checked it cold and the ecu was bad. check the Canada section on here and it should be the top post

THANK BROTHER
 
1 - 4 of 4 Posts
Top