Nissan Titan Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Hi my name is Billy and I have a ? about my titan. I bought it Dec. last year and every things awesome but, here recently my temp. gauge is going up to the H when I first start to drive it. It did not do this till here recently. I took it to the dealer and they said that it was normal. I even let them change my oil just to make sure everything was done right. I use Mobile 1 5w30. So I'm reaching out to people I know will tell me whats really normal.
 

·
Registered
Joined
·
1,079 Posts
^^^^^^^^^ Nothing to worry about. Its completely normal.....
 

·
Registered
Joined
·
2,952 Posts
That's normal? Really?!! My 08 doesn't do that...
 

·
Registered
Joined
·
12,754 Posts
billyztitan said:
Hi my name is Billy and I have a ? about my titan. I bought it Dec. last year and every things awesome but, here recently my temp. gauge is going up to the H when I first start to drive it. It did not do this till here recently. I took it to the dealer and they said that it was normal. I even let them change my oil just to make sure everything was done right. I use Mobile 1 5w30. So I'm reaching out to people I know will tell me whats really normal.
Do you mean mean the pressure gauge, or the temp gauge. The temp gauge should not do that, but the pressure gauge should.
 

·
Registered
Joined
·
362 Posts
Sounds to me like his thermostat got lethargic.
 

·
Registered
Joined
·
2,486 Posts
Sounds like he's mistaking the oil pressure gauge for a temp gauge, which if that is the case it's normal. The cold oil is thicker so it will shoot up to "H" (High, not Hot) if you get the RPMs up before the oil warms up.

For the '08s, Nissan made it a dummy gauge due to all the "complaints" about high oil pressure when cold. It's likely just a pressure switch instead of a sensor, either that or they are limiting the signal to the gauge so it doesn't spike up.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top